zondag 13 juli 2014

Kantreisje naar Goes

Gisteren zijn wij met een bus vol kantliefhebbers naar Zeeland afgereisd om het zeeuwse kant te bewonderen. “Zeeland zet kant in beeld” is het motto van de zeeuwen om hun trots te tonen. Nou en trots kunnen ze zeker zijn op hun kanten mutsen. http://www.lokk.nl/evenementen.php

Zelf heb ik er twee: een katholieke muts die geborduurd is op tule en een katholieke muts met zevenbollen – pottenkant. Ik heb ze destijds laten keuren door het LOKK en er certificaten bij gekregen.

Wij reden eerst naar Goes, naar het Historisch Museum De Bevelanden.


Er tegenover in de Grote Kerk waren de vlinders tentoongesteld die de diverse kringen met hun leden hadden geklost, er zaten hele mooie bij, ook in de Lierse kant.

gekloste kant
Lierse kantOm 14.15 reden wij naar Kapelle Biezinge


alwaar het Fruitteeltmuseum is. Hier werd mooi werk getoond in drie kantsoorten: Lierse kant, kloskant en naaldkant. Ook zaten er drie kantwerksters die deze drie soorten kant zaten te beoefenen.

Lierse kant
Naaldkant
Binche kloskant


Hier heb ik nog het meest genoten, vooral ook van de Lierse kant omdat ik daarin lang geleden les in heb gehad van Diana. Ik vind dat nog steeds leuk, maar een mens kan niet alles.

Ik heb nog veel meer foto’s gemaakt, maar ik vind dat ik die hier niet kan laten zien omdat de TT nog loopt.
Om 17.45 uur waren we weer in Maassluis waar mijn DH achter de bus al aankwam.
Nog even een fotootje van mijn aanwinsten:Mijn dag was er een om in te lijsten. Een bus vol gezellige mensen en heel veel mooie handwerken gezien. Jo en Rien, van de Stichting K.K.A. te Maassluis, bedankt dat ik met jullie deze reisdag heb mogen meemaken. Ik mag nog een keertje mee naar Brugge, ik zie er nu al naar uit….