zaterdag 1 december 2012

Nieuwe boekenIn mijn blogje op mijn foekie's fashion blog schreef ik over mijn klederdracht mutsen. Ik had vragen over de zeeuwse mutsen die ik gekregen had. Ik heb er ook certificaten bij van echtheid, want die kon ik destijds laten keuren.


Van de week kwam ik op de site van de OIDFA en kwam deze boekjes tegen waarin deze mutsen beschreven worden en ook uitleg over de patronen en er staan ook nog patronen in om te klossen. Ik heb ze direct besteld en kreeg ze vandaag binnen. Ik voel mij helemaal verwend.

vrijdag 30 november 2012

Biografie Zr. Judith

In de nieuwste kantbrief van het LOKK stond een stukje over de biografie van Zr. Judith en dat daar een boekje van is verschenen geschreven door Anneke Reijs.
Natuurlijk heb ik die besteld en kreeg hem vandaag al in de bus. Een heel mooi boekje dat het levensverhaal weergeeft van deze bijzondere vrouw.
Ik bewonder ook haar Withof Duchesse kant, maar kan het zelf niet klossen.

woensdag 28 november 2012

Kerst-kantpatronen

De volgende maand hebben we alweer de kerstdagen. Natuurlijk wil je wel iets kerstachtigs geklost hebben. Op de site van de Deutsche Klöppelverband staan een paar leuke patroontjes hiervoor.


dinsdag 27 november 2012

Reiskussen maken

Omdat ik mij heb aangesloten bij een kantkloskring moet je wel eens een kussen meenemen. Ik wil dat graag op de fiets doen en dan kan je geen groot rond kussen meenemen en zeker niet als er wind staat hier in Holland. Nu heb ik een laptoptas die meestal ongebruikt in de kast ligt en een zelfgemaakt kantkussen met een doorsnee van 50 cm. Die kan ik daar mooi voor gebruiken. Daar ga ik mee aan de slag en laat het jullie binnenkort wel zien.
Op dat kussen zat een vergeten kantje, gemaakt van superdun garen dat steeds brak. Die heb ik nu als oefenkantje in een boek gedaan.